Sjöräddningssällskapet

I medlemstidningen Trossen hittade Janne en spännande App. Även om han inte medger det, så är Ajfånen nu intressant. Från att ha varit den dummaste ”telefonen” på denna jord, till att nu kunna användas för att samla spännande tjänster (Appar). Den tekniske besjälade personen har nu funnit sitt Mecka! Detaljrikt går det att få information om väderleksförhållande längs kusten.

Före Appen med kustväder – spegelblankt – förhoppningsvis mer av med Appen – vind i segeln

Detta bildspel kräver JavaScript.

För väderobservationer hemma så har vi en ”väderstation” som jag har för att följa lufttryck, luftfuktighet, sol eller regn, temperatur osv. Spännande med ett nytt ”universa”. Jag är imponerad av alla som lämnar väderprognoser, som utgår från vädermodeller, att det finns kontinuitet både i tid och rum. Jag minns när Per Holmgren, vid SMHI, blev intervjuad och han berättar. Det är inte så många som ringer och klagar över att prognoserna inte stämmer istället irriterar sig fler över att det inte blir det väder de har tänkt sig.

Sjöräddningssällskapet, en helt fristående aktör och organisation, i meningen att det utgår inget samhälleligt stöd i form av medel till verksamheten, gör otroliga insatser för att rädda liv till sjöss. Verksamheten finansieras genom ideellt arbete – engagemang – och frivilliga bidrag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s