Dilema vid fikat

Hej Hagert och Günter, vid fikat har vi högljutt diskuterat följande exempel:

1. En skytt står med ett kulgevär på taket på ett tåg, som rusar fram i 350 km/h, skytten avlossar ett skott i tågets färdriktning, kulans hastighet är 350 km/h – vad händer med kulan, vilken hastighet får den?
En skytt står med ett kulgevär på taket på ett tåg, som rusar fram i 350 krm/h, skytten avlossar ett i tågets motsatta riktning (bakåt), kulans hastighet är 350 km/h – vad händer med kulan, vilken hastighet får den?

Idéerna har varit flera, bitvis hetsiga eftersom vi inte har en gemensam uppfattning, härliga skratt när scenarierna har spelats upp liksom vilka möjliga försök som kan genomföras för att få fram svar på frågorna. 🙂 🙂 🙂

Anneli är just nu den som har satt ner foten – så här är det tills motsatsen är bevisad: I fall 1. stannar kulan kvar i geväret och i fall 2. blir det den dubbla hastigheten räknat från pipmynningen!

För att ta oss förbi läget kring kulan, så googlade vi och fann en ny klurighet. När har hönan tandvärk? Svar: När räven biter henne! hmhmhmhm….. något låg nivå tyckte församlingen…

Hälsningar från Röda stugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s