Hur blir kommunen din!

En utmaning eller nagel i ögat! Kommunchefen i Katrineholm, Mattias Jansson, är spännande som lyfter en jämställd syn på sig själv, kollegor och kommuninnevånare! Hans personliga utgångspunkt gör honom mänsklig och levande, som alla andra i vilken vardag som helst.

Personen lever  – så som jag förstår det – inte sin roll som kommunchef för att på så sätt skapa sin identitet – personligt och privat utrymme. Hans förhållningssätt – ett personligt ledarskap – gör att han sannolikt inte glömmer bort sin egen person och kan se tydligt på sitt uppdrag som kommunchef, ständigt reflektera över gränsdragningar och utrymme både för sig själv och andra.

Det skulle förvåna mig om Mattias ser sig själv som gudfader och den allsmäktige ledaren som nått sådana kvalifikationer att han själv besitter all kunskap, förståelse och vad som kan vara bäst för alla andra. Han har sannolikt kunnat gå utanför väl etablerade normer och praktiker för ledarskap och blir på så sätt en reell utmaning för etablerade föreställningar om vad som förpassat till ryggraden och det omedvetna kan förstås som  rätt eller fel!!! 🙂 🙂 🙂

Hur blir kommunen din, Mattias Jansson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s