Målen helgar medlen

Under våren genomfördes en inventering på landsbygden . Kommunala medarbetare önskade få en överblick och kartläggning över hur enskilda hushåll med egna brunnar och avlopp har den senare konstruerad, enligt nu gällande lagstiftning och föreskrifter för hur miljörisker ska undanröjas, med ökade förutsättningar för människan att leva i samklang med naturen.

I går blev denna inventering, kartläggning med efterföljande vitesföreläggande ett centralt samtalsämne, vid fikat i Röda stugan. I dessa varma dagar håller vi till utomhus, där solen gassar och alla lite vinterfrusna själar får vakna till liv. Jackor och tröjor åker av och på, en tanke som skulle kunna dyka upp för den som ser händelsen på avstånd är att vi håller på och spela klädpoker. Men så är inte fallet inte just nu. Det kanske handlar mer om rysk roulett när hanteringen av avlopp och bestämmelser lyfts upp från olika kompetenser och infallsvinklar.

Flera av de som har fått sina lösningar och konstruktioner utdömda, ställer sig frågan inför kriterier som kunde noteras vid ett visst tillfälle och framförallt om nu nationellt och generellt fastställd konstruktion kan vara den enda rätta och om det inte finns flera lösningar som kan helgas av målen?

Just nu finns ett intressant förslag – vi som känner att vi har frågor, vill träffa den som har gjort inventeringen jämte den myndighetsutövande och förhoppningsvis också sakkunnige för att utbyta tankar, erfarenheter och framförallt frågor från båda parters sida! 🙂 🙂 🙂

2 thoughts on “Målen helgar medlen

  1. Nytt svar:
    Ja, ett liv utan kattungar är ett tråkigare liv – helt klart!! 😀
    De är helt underbara de små pälsbollarna!! ♥
    Jag får väl önska dig en bra natt med tanke på vad klockan är!! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s