I nuet upplevs solen närvarande och inte som en iaktagelse

Detta bildspel kräver JavaScript.

I nuet – med känslans intelligens i fokus – så har jag njutit av att söka min visualisering av symbolen Yin & Yang! Det finns olika tolkningar av denna symbol. Upplevelsen av livet är inte svart och vitt. Den vita mindre cirkeln i sen svarta förkunnar någon kan förstås att inget i livet kan vara så mörkt och så svart att där inte också finns ett gryende ljus, en strimma av hopp. En annan tolkning förkunnar föreställningen om att Mannen och Kvinnan kan förstås som en helhet, ingen av dem kan existera utan den andre…..

Här är en länk till många fler varianter av symbolen – som gav mig stöd för att släppa förhållningsregler som ”Så här ska det vara” 🙂 🙂 🙂

Symboler Yin & Yang

En fundering över att vara närvarande i nuet – känslans intelligens – när jag upplevde solen, ljuset och värmen så intensivt för mitt inre och i hela kroppen, är att som barn så finns det ganska många personer som upplever att det var varmt och fint på sommaren, bad och lek. Detsamma för vintern, då var det snö, riktiga vintrar och härliga dagar med snölyktor, pulkor, skridskor och snöbollskrig. Som barn kanske fler finns i nuet – här och nu – upplevelser blir så mycket starkare och finns nära till hands??? :)))

Annonser

One thought on “I nuet upplevs solen närvarande och inte som en iaktagelse

  1. Var det bättre förr, alltså…??? 😉
    Härligt att kunna uttrycka sig i färg och form, och tillåta sig göra egna tolkningar av det man ser och känner!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s