vackertväder.se

Helt plötsligt verkar det som om det går att titta bakom nästa krön. Solen och värmen känns som en självklarhet, all lust som lyssnar till – att nu upplever jag sommar – får den kraft som behövs för att fundera över allt som känns kul att uppleva och testa.  ”Rolighetsfaktorn” får full fokus och  redan ganska svaga röster inombords som trummar fram sina måsten, borde och ska göra matas av i lyckoruset.

Rosor i vår egen trädgård

Rosor – jag vill så gärna strosa runt bland rosorna på Fredriksdal i Helsingborg – ge sinnena en hejdundrandes njutning och inspiration. Precis den här helgen bjuds alla rosälskare in till ”Rosfrossa”, det känns i hela kroppen – här och nu är det dax! 🙂

Klätterros Fredriksdal

Samtidigt så skulle det också vara så himla kul att träffa Hagert och Ingrid, göra en utflykt med motorcykeln tillsammans med Sara. Helt plötsligt så öppnar sig alla dörrar och bara på någon timmer verkar vi kunna få ihop ett ”paket”, där alla inblandade hissar tummen upp. Hagert har stolt skickat blommor från den egna trädgården med hustrun som mästare i trädgården inte minst med tanke på hennes gener och arv.

Vi är optimistiska, ser framför oss hur vi tidigt ger oss iväg för att få ut så mycket som möjligt av dagen, härliga vägar ner mot Helsingborg, fika och glass. Väckningen ljuder och en sömndrucken blick söker sig mot fönstret för att än en morgon njuta av en himmel som är vackert klarblå. Ophs – vad nu – mulet och grått. Något stämmer inte, jag blundar igen och gör ett nytt försök, nejdå fortfarande ingen förändring.

Under frukosten besöks ett antal vädersajter, alla med olika prognoser. Barometrar läses av liksom den egna väderstationen. Hur kan vi bringa ordning på alla den klokskap som nu samlats in??? Något mycket ovanligt lägger också några penseldrag till gråtonsskalan – Janne tittar något fundersam ut genom köksfönstret, hummar om och om igen! Tidigare har jag inte upplevt att det skulle kunna finnas något dåligt väder för mc-åkning.

För att säkra upp den något ovanliga situationen så letar jag efter en ny vädersajt och hittar en som passar oss precis, vackertväder.se. Här utlovas det uppehållsväder från kl 11.00 och hela vägen till Helsingborg. Där kommer också solen att skina och värma luften till någonstans strax över 20 grader. Sajten imponerar också, då den ger möjlighet att följa vädret längs hela den planerade rutten, nice very nice !!! 🙂

Nu är saken klar, vi kör runt elva-tiden. Sara frustar något över sin missade sovmorgon, sjunker ner i fåtöljen och ser en film. Janne får tillbaka självförtroendet och ser fram mot att det nu finns en plan som verka hålla. Jag har hittat en sajt som passade oss som handen i handsken. Några dagar senare läser jag en post som får mig att le:

”Den optimistiske appmedborgaren går igenom alla väderappar på appstore och väljer att tro på den som har det bästa vädret för dagen. Vad är logiken i det? Förutom att tro kan försätta berg så ligger det till på så sätt att man måste basera valet på någonting. Det går visserligen att göra val på synnerligen lösa grunder som gränsar till slumpen, men valen är oftast grundade i någon slags logik. Valen kan gälla priset, designen eller mängdens visdom via betyg och kommentarer.” Blog – Peter Giger – och  Välj Vackert Väderappen – eller…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s