Tillsammans en ”aktningsvärd” ålder 110 år

Vi närmade oss våra födelsedagar som infaller med en veckas mellanrum, ca. För min del känns ”födelsedagen” som en symbol för något gott, en dag att uppmärksamma, glädjas över att finnas till eller glädjas för att någon annan person finns till för sig själv, nära och kära.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I år lades pusselbit till pusselbit utan någon egentlig förebild. Utan närmare eftertanke så stod vi helt plötsligt där – glada och stämningsfulla – inför en fantastisk svensk sommarkväll, räkfrossa på Karön, tillsammans med våra varmt älskade ungdomar – Sara o Anton (som jagar mygg i Kiruna), Markus, Lisa o Andreas, Nils o Linda – i goda vänners sällskap. En fantastisk stämning och känsla, här och nu, och vi bara njöt.

Tillsammans fyller vi jämt, var och en ojämt. Tur var väl det för vi fick en fantastiskt fin present av Lisa, Andreas, Nils och Linda. Överraskningen kändes total, när vi hade läst ett vackert kort med orden ”Njut av dagen”, Grattis Anneli o Janne, Vi önskar er en fin & trevlig dag, öppnade paketen och fann något som ingen av oss kände till. Jag ser nog inte framför mig att vi inte känner till drycken Whisky, men just det här destilleriet kände inte någon av oss till – Wanneborga Bränneri o Vingår på Öland. Lycklig visade jag upp flaskan ( som finns att beställa på systembolaget ) – och helt plötsligt utrbrister Nils – Flaskan är ”skitdyr” så håll försiktigt i den :). Denna kommentar hade nog ingen väntat från hans sida! 🙂 🙂 🙂 Nu i efterhand kan vi berätta att det blev en härlig smakupplevelse på tu man hand, i värmen efter en underbar fest och kväll. Vi jämförde den med Mackmyra och med våra preferenser så är whiskyn från Wannborga och Öland en klar konkurrent och just nu ligger den på topp bland de svenska. Ingen av dem kan jämföras med singelmalt som är våra absoluta favoriter. Vår samling av denna ädla dryck har tillförts några spännande exemplar genom Markus försorg och en härlig höstkväll, så blir det tillfälle att prova och överraska.

En underbar stund på denna – jord – med humor och värme, tog sig smålänningarna och bohuslänningarna, sig an en fantastiskt god buffé. Nästa sommar – tror vi – får vi säkert berätta att det är gänget från småland som drar sig söder ut för räkfrossa. Anar att det kommer att beställas några extra kilo räkor. Ett härligt liveband bidrog också till att stämningen hamnade långt över topp. Våra varmaste rekommendationer för ett besök på Karön och räkfrossa.

Våra varmaste tack för en underbar ”födelsedag”

Janne & Anneli

One thought on “Tillsammans en ”aktningsvärd” ålder 110 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s