Baka majsbröd – spännande

Majsbröd från Paraguay

Sätt ugnen på 225°. Smöra en liten långpanna eller form ca 25x 30 cm med 1 msk av smöret. Mjöla den väl och strö riven ost i botten och så att sidorna täcks väl. Skala och finhacka löken. Kör majskornen i en mixer. Blanda majsen med majsmjöl, 1/2 dl olja, Keso och salt.
Värm 1 msk olja i en stekpanna och låt löken steka tills den blir genomskinlig men inte brynt. Skrapa ner löken i majssmeten. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum i en torr och ren bunke. Äggvitan ska bilda styva toppar på vispen när man lyfter den ur skålen. Vispa äggulorna i en annan skål tills de är tjocka och citronfärgade. Blanda ner äggulorna försiktigt i vitorna och sedan äggblandningen i majssmeten. Smaka av och slata ev lite till. Häll alt i den smorda formen. Klicka över den andra matskeden med smör. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
Serveras med fördel ljum men är god kall också.

Publicerad i Allt om Mat nr 3 1979

Ingredienser

1 burk majskorn, 340 g
3 1/2 dl Majsmjöl
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl olja + 1 msk
3 dl Keso
1 1/2 – 2 tsk salt
1 mellanstor gul lök
3 ägg
2 msk smör
1 1/2 msk riven ost

Annonser

7 thoughts on “Baka majsbröd – spännande

  1. Det låter jättegott det där, men lite för mycket kolhydrater för min del!! Undrar om man kan byta ut majsen mot nåt och få liknande resultat….?? Får klura på det!! 😀

      • Ok…! Fattar fortfarande inte vad som är så speciellt med det…! Så är det ju i massor av recept…!
        Men du behöver inte förklara om du inte vill – huvudsaken är ju att det blir bra bröd, eller hur!! 😛 😉 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s