När kollektivets ögon och öron är stängda för ny input!

En i min värld helt fascinerande återberättelse om sociala skeenden i programmet Skavlan.

http://annaardin.wordpress.com/2011/12/03/skavlan-juholt/#comment-3388
http://annaardin.wordpress.com/2011/12/03/skavlan-juholt/#comment-3388

Annonser

4 thoughts on “När kollektivets ögon och öron är stängda för ny input!

  1. Visst kan det finnas utrymme för att tolka programmet som någon form av mobbing men jag tror att man skall vara försiktig att omgraverat dra den slutsatsen. Det går inte att komma ifrån att Juholt gör många sjävmål och att Skavlans uppgift som programledare är att ställa spetsiga frågor som ibland kan tyckas obehagliga och avskalande -.det är en del av vitsen med att skapa intresse för programmet kan man tro. Att programmet blev så här beror på att Juholt under lång tid framöver får räkna med att både politiska motståndare och andra frågeställare kommer att insinuera kring klavertrampen.

    • Vi har precis tittat på programmet där Carl Bild deltog, då frågor om Bildts engagemang och opartiskhet i fråga om fängslade journalister i Etiopien stod på dagordningen. Det skulle vara intressant att hitta en återberättelse av sociala skeenden i detta program för att få möjlighet att kunna se hur ”dagordningen” sätts och relationer mellan människor skapas i stunden.

  2. Jag hade precis den jämförelsen i min kala skalle när jag skrev tidigare kommentar och jag tror utan att ha någon politisk värdering. Carl Bild är skicklig med finurliga avväpnande svar som inte lämnar några blottor i garden på samma sätt som Juholt. Det gör att Skavlan och många andra får svårt att slå hål på Bildts inblandning och där med passivitet och opartiskhet när det gäller de gripna journalisterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s