Hur ska du lösa detta

Lisa och Andreas bjuder på fika, vi passar på att njuta av vårkänslan som tändes till liv, när solen kunde tränga genom molnen, höja temperaturen något. Vi är långt ifrån ensamma, fler än vi har sökt sig till Haga, en liten gågata som slingrar sig fram. Utefiken ”blommar”, energier bubblar och färgpaletten skiftar.

Här säger Lisa, här är fiket med de stora bullarna. Jag tittar ner på ett litet cafébord och ser en jättebulle fylla en hel mattallrik. Plötsligt känns det som om vi har hamnat i en sagobok, där allt kan bli möjligt. Personerna som fikar ser små ut, liksom kaffekopparna, och leendet sprider sig i hela kroppen.

Kaffelatten serveras i ett vackert slipat glas, ännu en överraskning som inte slutade med detta ….

Nu känner vi inte dig, Lisa och Andreas viker sig dubbla av skratt, tittar in genom fönstret för att se om gästerna inne i kaffet ser vad som är på gång. Hur ska du lösa detta? Av alla goda samaker som fanns på brickan orkade vi inte njuta ev en fin chockladkladdkaka toppad med jordgubbsmousse. I min värld var det inte tänkbart att lämna kvar den. Med en sparad plastfilm, en wellpappbit, så börjar jag tillverka en ”doggybag” … herregud vad hittar du nu på 🙂 🙂 🙂

 

Att bara lämna godsakerna, någon som har månat om och förhoppningsvis öppnat sin själv för att skapa och ge, känns i vår värld som otänkbart även om sättet i den materiella världen står för något annat. Ödmjukhet – ett ord som finns i Jannes närvaro – har slagit rot i mitt inre och efterhand har jag förstått vad han vill förmedla och ge mig tillgång till.

Annonser

One thought on “Hur ska du lösa detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s