Sommaren invigd med cykelfest

Detta bildspel kräver JavaScript.

I går gick den ganska nyligen införda ”traditionen” av stapeln hemma i grannbyarna – Cykelfesten. Ingrid och Lena  håller i trådarna och gud vet hur de får ihop dessa. Men allt måste inte kunna förklaras eller förstås för att få och ha det gott 🙂 !

18 personer samlades vid vägen till ”Dynamitkällaren”, som inte längre har någon dynamitkällare :). Vi är två och två som antingen bjuder på förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Det enda som i förväg har gått ut, som information, är att jag och Eivor skulle bjuda på efterrätt.

Efter hårt slit 🙂 fick vi ihop en jordgubbsparfait med skivade färska jordgubbar, grädde, citronmeliss, kex som säkert har något namn och till detta mouserande jordgubbsvin.

Under utflykten får vi sedan veta genom slutna kuvert vilka vi själva ska få avnjuta delar av menyn hos och tillsammans med vilka. Flera överraskningar – trevliga sådana – är att vänta under hela festen.

Väderprognoserna kändes ”tunga” hela veckan, mörka moln över tingsryd med begynnande åskaknallar och småregn kändes inte helt riskfria och kom att utmana hela aktiviteten. Men vädergudarna var med oss, sol och  vind men uppehåll under cykelturens delsträckor. Då det kom någon regnskur var vi inomhus.

Vi kunde inte ta fram parfaiten så långt före som det hade behövts för att den skulle få rätt konsistens. Det som började med en ganska civiliserade samling slutade mer eller mindre i en ren ”huggsexa” 🙂 :).

Kvällen avslutades hos Ingrid och Arne på deras altan. Årets första samling som brukar höra sommarnöjena till, som vanligt hög stämning, glada skratt och härliga skämt. Och visst känns Jannes absoluta glädje inför och under sådana här aktiviteter inombords. Hans förmåga att njut av att bara få vara här och nu, ha kul, prata, skratta och umgås tillhör hans absoluta nöje och känsla av frihet.

Fantastiskt trevligt och gott, tack till Ingrid och Lena, alla andra som bidrog till en sprudlande fest på alla sätt och vis 🙂 !

2 thoughts on “Sommaren invigd med cykelfest

  1. Vilken kul idé!! Det är roligt när man har såna där ”idésprutor” till grannar och vänner!! Och Janne var nog med han också – tror du inte!?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s