Mully 360

Äntligen är vår ”mullis” på plats. En isolerad kompostbehållare för hushållsavfall efter normer som gäller för tätorter, inhandlad på claes Ohlssons i Växjö (999 kr). Nu kommer det inte att slängas några skal, kaffefilter, någon enstaka gång ”rester” och för gammal mat i soptunnan. Jag blir förundrad över hur jag har saknat en sådan till synes enkel och obetydlig del av vardagen. I Linnersmåla komposterade vi hushållsavfall tillsammans med gräsklipp på sommaren. Maskarna gjorde ett helt otroligt jobb, gud vet var de gjorde av allt som de tuggade i sig för vi tömde inte komposten på jord! 🙂

På något sätt är detta att inte slänga sådant som går att återvinna något viktigt och som gör att vardagen blir sig lik, andan och personligheten väcks till liv, något yrvaket sätter den sig till rätta i luften vi andas, i dofterna och miljön. Vardagliga rutiner – som besjälar – ger trygghet och känsla av närvaro.

Annonser

3 thoughts on “Mully 360

  1. Jag mår asdåligt när jag är nånstans där det inte komposteras och jag måste slänga organiskt material i soporna!!
    Var noga med att sköta komposten bara! Den behöver luftas regelbundet och får inte bli för blöt!

    • Tack för din omtanke om komposten. Vi är bortskämda, har aldrig behövt ha någon särskild tillsyn tidigare. Den vi hade i Linnersmåla skötte sig själv med maskarnas hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s