Bimöte

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bimöte eller kanske bättre beskrivet möte för ”Biälskare” :)! Det håller på att bli en biodlares mest intensiva tid på året den här söndagen i början av juni som medlemmarna i Hästrikets Biodlarförening samlas i Ulfseryd. Det är inte särskilt varmt, ganska stökig vind och bina har nog passat på att ta lite ”söndagsvila”.

Det är lätt att bli fascinerad av Honungsbiets sociala förmåga. För egen del blev jag fast genom Janne som både beundrade och med varsam hand gärna levde nära bina för att kunna stödja dem i deras insamling av honung, kunna ta hand om överskott av honung med tacksamhet. Vörtbröd med ett tjockt lager honung, därefter en tjock skiva julskinka, visade sig vara bland det godaste han kunde förse sig med under julfirandet.

Själv tog mitt intresse fart genom honungens hälsosamma egenskaper, växter som bin, humlor och fjärillar drar sig till. Det är en alldeles speciell upplevelse att sitta och titta på bin, humlor och fjärilar som flyger från blomma till blomma. Allt känns så mycket mer levande!!!

När jag – som nybörjare – gick på kurs om bin, så berättade Valter att för hans del betyder bina så mycket för hans upplevelse av naturen. Så mycket mer av allt som naturen har att bjuda på blev betydelsefullt och viktigt att följa utifrån binas behov. Visst är det så att en helt ny ”värld” kan öppna sig med intresse för bi och honung 🙂 🙂

Annonser

3 thoughts on “Bimöte

  1. När jag var barn köpte mamma ibland en bit vaxkaka med underbart god honung i och vi barn tuggade och smaskade och tyckte att det var det godaste i hela världen!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s