Att välja oss själva och vårt eget liv

Ja, så tog vi våra första steg mot allt det som skulle komma att bli oss själva och vårt eget liv. I min värld kändes det som att återta livet, att få lämna något som kändes allt mer meningslöst.

Jannes förmåga att förmedla sina egna och inre upplevelser kändes som att ge sig ut på ett livsuppdrag i sagans värld. Att få stanna upp, sakta, sakta börja ta in ett liv som är här och nu. Alla fåglar, insekter och framförallt djurens värld känns så spännande och oförutsägbart. Vi är helt överens om att ”vårt problem” är på det sätt som vi ”ser” på djur och ”förstår” vad som kan vara levande och meningsfullt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Just nu saknas ord för inre upplevelser som när småfåglarna börjar skörda havren, sådd i trädgården av något som då kändes som en ren tillfällighet. I en påse med blandade godsaker till småfåglarna fanns solrosfrö, havre och råg. Några nävar spreds över jorden – här och var – och nu går det att få njuta av ett fantastiskt skådespeleri, så fascinerande. En talgoxe landar ner på ett strå, vilken precision, som sakta, sakta böjer sig för tyngden ner mot marken. Taloxen sitter kvar, blir inte rädd och lämnar strået när det precis tar mark. Hur uppfattar fågeln det som händer. En annan lyckas hitta ett något starkare strå för att plocka fröer från harvrens ax.

Skatorna är helt underbara och så otroligt ”påhittiga”, inget förblir oprövat. De håller till i utkanten av de små fåglarnas intensiva närvaro. På ett foto upptäcker jag skatan som sitter på järnspettet satt i marken :). I min värld känns det som en utmaning att klara av att hålla sig kvar och toppa spettet. Så mycket som händer här och nu, så otroligt mycket som ännu inte ryms med ”vårt” seende och den närvaro som fortfarande kan kännas långt borta, när tankarna tar fart och sluter bubblan.

Jublet flödar, när en fjäril har tagit plats på Jannes älskade Fjärilsbuske, som i år blommar och delar med sig av en underskön form och färg. Fjärilen låter sig fotograferas, rör sig något, efterhand som jag kryper närmare den. Men med stort tålamod och sannolikt med en större avsikt än jag just nu kan förstå sitter den kvar, ger mig ömhet och värme i stunden utan att riktigt förstå.

Tack för att vi har valt oss själva och vårt eget liv, tack för glädjen att få lyssna till en inre röst som berättar och låter mig forma vår trädgård på sätt som bejakar vår innersta värld och verklighet.

Annonser

2 thoughts on “Att välja oss själva och vårt eget liv

  1. Du är en riktig poet Anneli! Du vet det va!?!
    Tack för härlig text, fina bilder och den otroligt kreativa och roliga idén att så fågelfrö i trädgården!! Jannes ande svävar som en kärleksfull vind över alltihop!! Han finns med och gläds med dig och allt det vackra! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s