Öppna famnar och varv

Strax är det dax – för en i vår värld – härlig båtmässa; Öppna varv på Orust. Hur gott får det bara lov att vara eller som vår gode vän Krister uttrycker det – Det här känns onödigt gott. När ”kalendersommaren” sakta mens säkert tonar ut och övergår i ”höst” så slås portarna upp för ”Öppna varv”. Vi har lyckats pricka in underbara sensommardagar, då vi farit mot västkusten för att tona in njutningen av att se och uppleva segelbåtarnas Mecka. Masterna bjuder på en speciell inre upplevelse, liksom formen på segelbåten och möjligheten att leva nära och med havet.

Orust natur förmedlar upplevelsen av att tid och rum sannolikt inte går att bestämma, här har naturen sin egen ”kalender” och den rullar sannolikt inte på i den takt som den på väggen eller i datorn förmår göra:). De väldiga, kala bergens trygga lugn omgivna av ett hav med skiftande humör, får själen att vagga lugnt. Det känns gott att bara vara, utan att fångas av förutbestämda planer för besöket eller dagarna på Orust.

I vår värld närde vi drömmen om att bli ägare till en Maxi 1300, ritad av Pelle Pettersson. Hans utgångspunkt för denna segelbåt är möjligheten att segla när kroppen börjar känna av sina fysiska begränsningar. Det är inte längre lika lätt att hänga sig i masten, smyga längs trådsmala kanter och övermodigt utmana naturens krafter. Janne närde var dag sin dröm om att vi skulle segla till Madeira framåt september månad för att där söka vårt boende i en Marina under de kalla månaderna i Sverige. Varje dag rapporterade han temperaturen, kollade Marinor via google earth, drömde om platsen genom foton på naturen och vardagslivet i Funchal.

Nu när kommunikationen kring året evenemang får fler och fler röster, välkommen hit, besök oss osv, värmer känslan och upplevelsen av våra tidigare besök. En intensiv närvaro, lust att upptäcka och utforska, drömma och ”planera”. Fortfarande finns allt detta kvar här och nu, vår dröm att kunna bli ägare till en Maxi 1300, att en vacker dag i september känna oss beredda att styra stäven utfrån hemmahamnen på Sternö mot andra breddgrader, att ge oss ut på äventyr, att dela som det goa team vi är . Som vi så många gånger erfarit och fått vår gemenskap att stärkas. Vi är ett oslagbart team som samspelar och samarbetar på ”gehör” med en finstämd tonsäkerhet för varandra och varandras möjligheter att bidra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s