Ära vare gud i höjden och vetenskapen

Kalhyggena diskuterades redan på 1700-talet – Vetandets värld

Södra: inte lönsamt med kalhyggesfritt

Det kostar skogsägaren stora pengar att bedriva kontinuitetsskogsbruk i enskiktade bestånd. Det hävdar Södra och visar siffror som pekar på en minskad framtida avkastning som motsvarar 40 procent av markvärdet.

Fikadax reflektioner:

Jag undrar om människor som väljer att hänge sig åt den volymmässigt effektivaste metoden och praktiken skulle känna igen sig om det till beräkningar lades en personbeskrivning. Hur tänker, känner, upplever, föreställer sig en sådan person livet, ser på sig själv och andra!

Själv känner jag ”raggen” reser sig när jag möter en vilt kalkylerande person, även om jag oxå blir djupt fascinerad och gärna vill dela personens perspektiv på ett djupare plan-  under en stund – för att försöka förstå den ”verklighet” som personen präglar och präglas av. Vad driver denna person, vilka erfarenheter formar problem och lösningar, skärper och avskärmar synsätt som den enda relevanta och möjliga lösningen?

Visst har attityder förändrats – Det är ”skogsägarens” egna synsätt och värderingar som bör ligga till grund för hur skogsmarken formas och sköts. Men i min värld undrar jag hur möjligt det verkligen kan vara för var och en att i sociala sammanhang – formulera sina egna inre djupt liggande upplevelser, erfarenheter och personlighet?

Vem har inte hört talas om att här på kontoret (i organisationen) har vi högt i tak, i praktiken bara ingen har någon uppfattning som strider mot chefens och organisationens – Vilken inneboende paradox som både talar för och emot på en och samma gång!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s