En ögonsten

I Jannes värld är den här – röda fina motorcykeln – en Honda VFR 800 en ögonsten. Förutom att den vårdas ömt så får Janne ljud från motor och kraftöverföring att kännas som ljuv musik. Minns just nu hans absoluta gehör för ”ljud”, hur olika harmonier ”rullade” på och om det kom något missljus, så reagerande hans sinnen omedelbart. Ibland slog han dövörat till, kanske speciellt på höger sida. Så kommenterade en kolega, forskare, spontant beskedet om en tumör ljust i detta område.

För egen del känns njutningen av att åka motocykel med alla ”ögonstenar” samlade som en resa bland molnen, känsligheten för kraften, förmågan att känna in den och ta den tillvara är för mig en oändlig upplevelse. En resa till Kalmar för att fira Nils 25 årsdag kommer säkert oxå att bli ett starkt minne som följer oss, en sådan otroligt vacker dag, underbara vägar både till och från Kalmar med ”flyt” som fortfarande känns i kroppen. Dofter när vinden stillat sig, solens sceneri i väster på himlen under hemfärden kan inte jämföras med någon av människan skapad ”konstutställning”.

 

Annonser

One thought on “En ögonsten

  1. Mmmmmm….!! Det är såååå härligt att åka hoj!! Jag var faktiskt ”spätta” i yngre år!! 😛 Kan sakna känslan av att grensla en hoj, luta mig mot och bli ett med den som kör, och dra iväg med vinden mot ansiktet…!!! Mmmmmm…..!!! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s