Snart är vi på väg

Varje dag – förra hösten – berättade han om temperaturen och väderleken på Madeira och framförallt vid Funcal. Jag kände hans längtan efter värme, ett liv där vi bara kunde vara. För varje dag kom vi närmare Madeira, marinan i Funcal besköktes virtuellt. Drömmarna tog form, vårt vinterboende prövades i relation till våra ungdomar, nära och kära. Vi planerade för hur vi skulle kunna ordna så att vi fick besök, att detta säkert var något som skulle uppskattas och kompensera att vi lämnade Sverige under en längre tid.  Ibland i våra drömmar var vi där med både kropp och själ, solen värmde, båten gungade i hamnen och att bara vara var tillräckligt för att få finnas till. Hur vi hamnade på Madeira minns jag inte nu i detalj, mer än att vi båda på något sätt hade fascinerats av denna ö.

Janne såg framför sig hur han skulle kunna njuta och söka lugnet i sig själv, bara vara här och nu, inget som stod och ”stampande” och påkallade uppmärksamhet (borden och måsten), inga oefterfrågade kommentarer och påpekanden om hur saker och ting borde skötas och vara. Jag längtade också efter att finna lugn och ro, att få ge kraft och näring åt min kreativitet i ord, bild, färger och form. Det handlade om att utforska oss själva, upptäcka och utforska genom andra människors erfarenheter.

Nu är vi på väg, idag hittade jag ett hus som ser intressant ut. Det blir till att hyra bostad på fast mark istället för att ligga förtöjd med egen båt vid kajplatsen lugnt gungandes till ro. Nu får det bli hängmatta för oss båda, för att bli vaggad till söms 🙂

2 thoughts on “Snart är vi på väg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s