Känsla av stolthet – Academy of Music and Business

 

Logic and imagination

Sjön Tiken påminner om ett ”vattenhål” mitt i en varm och öppen natur. Många bäckar små rinner både in i och ut  ur sjön, här samlas kraft och delas kraft, en mötesplats. I samklang med naturen kan jag uppleva att det varje stund finns något skoj på gång, någon som håller på att uppfinna en lösning – kanske en ”bonnalösning” ;-). Bus och humor med en god portion omtanke och gemenskap skulle jag kunna beskriva som kreativitetens jordmån. Å ena sidan finns det en tilltro till den egna förmågan, lusten och utmaningen, å andra sidan finns också upplevelser av  trygghet – kompisar och vänner finns nära, vill och kan ställa upp.

Till samlingen av entreprenörer kring sjön Tiken och runt om i de småländska skogarna kommer ännu fler att samlas, bidra och dela med sig av passion och engagemang. Det är med en stark känsla av stolthet som jag läser om Academy of Music and Business:

Länk till hela pressmeddelandet – klicka här.

“Få utbildningar kommer att kunna mäta sig med den kompetens som Academy of Music & Business har att erbjuda. Det finns redan starka kopplingar till toppen av musikbranschen och även till svenskt näringsliv. Detta i kombination med mina egna erfarenheter och kontakter från nöjesbranschen olika sidor, gör att vi kommer att kunna garantera en utbildning som ligger i paritet med hur branschen ser ut idag. Förr kunde det räcka med en bra röst eller att kunna behärska ett musikinstrument för att ta sig fram i musikbranschen. Dagens nya gratisekonomi inom musiken och andra konstformer gör att kreatören även måste vara entreprenör, och ha verktygen för att kunna förvalta sitt varumärke.

Men kanske bäst av allt, skolans rektor Magnus Lundin, som var min musiklärare en gång i tiden och som driver KulturVerkstan, en kulturskola i Tingsryd med ca 500 elever, är tveklöst en av Sveriges bästa pedagoger. Jag har länge hoppats på att kunna buteljera honom och exportera till resten av Sverige, men det här är ett bättre alternativ. ”

Andreas Carlsson, Academy of Music & Business 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s