Helt underbara – Rafnaslakt

Jag helt enkelt älskar raden om affärsidé – Och vår affärsidé består i att inte sälja något! – och ”Det är den egna inre utvecklingen som är redskapet”! Inlägget är hämtat från facebook – Rafnaslakt.
Snälla, rara, populära slakteri!

Vi är en grupp förmögna storstadsbor som undrar varifrån alla era kloka tankar kommer och hur man bli så himla bra som ni är? Sedan undrar vi över vilken er affärsidé är?

-Tack för klok fråga och välbalanserat omdöme. Man blir bra när man befinner sig i folklig rörelse, stöter och blöter sina tankar mot andras och tar ställning. Och vår affärsidé består i att inte sälja något. Som ni ser röner vi framgångar. Vi har transformerat Martin Bubers tankar till devisen: Det är frånvaron av ambitioner att påverka och förändra den man möter som påverkar och förändrar den man möter. Det enda vi marknadsför är vår egen förträfflighet och den som möter oss med öppet hjärta kommer genom existentiell kommunikation utforska vad vi funnit vara sant och riktigt. Sådan är påverkans natur. Det är den egna inre utvecklingen som är redskapet. Propaganda är motsatsen. Finns det någon idag som tror på de stylade korna i reklamen för vaktombytet i Bregottfabriken? Fler och fler äter LCHF trots att matindustrin och deras betalda forskare talar emot. Underbart!

-Men ibland återfaller vi på slakteriet i politisk aktvisim. Idag åker vi till Naturbrukskonferensen på Kinekulle där vi samarbetar med andra rörelser för att återta makten över maten och naturbruket. Vi befinner oss i en allvarlig situation när det gäller bristen på mångfald och klimatförändringarna. Och det är inte bara något som några marginaliserade grönisar i ett morotsland hävdar utan även vi bloddrypande slaktare är på det spåret. Och det är gulligt när veganer och slaktare gör små grupparbeten ihop. Ungefär som Jehovas Vittnens bilder på lejon och lamm i bästa gemenskap.

-Ge folkhögskolan i uppdrag att utbilda den nya tidens ekojordbrukare.

-Ge alla ansvarsfulla matproducenter ett grundavdrag på 100 000 kr. Bort med alla bidrag och projekt från landsbygden. Vi som gör mat vill inte bli betraktade som en jävla tyck-synd-om-grupp. Betala för maten istället.

-Utveckla nya typer av boenden på landsbygden. Per-Albintorpens tid är förbi, bredbandbullerbyarnas tid är här.

-Gör lag av 1920 års kokbok. All konservering av mat ska ske helt utan giftiga tillsatsämnen.

-Fler tanter som kan laga mat och sticka i barnbespisningarna på våra skolor. Med rejäl barm och förkläde i nystruket linne.

(Följ naturbrukskonferensen på nätet – Det är professor Mats Hagner på bilden som lär ut naturkulturbruksmetoden i skogsbruk på en av Nipakademins kurser.)

Rafnaslakt om naturbrukskonferens
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s