Drömmar om sommar och värme i potatisens groddar

anneli wiberg

anneli wiberg

Det känns så otroligt gott inombords att ett försök till odlingskollektiv kommer att komma igång i vår. I vår värld är det en ren lyx att kunna hämta – verkligen – färsk nypotatis från landet, känna värmen i jorden och potatisens lite jordigt kryddade doft, bara skölja av  och lägga dem i en gryta med kokande vatten. Som kronan på verket får också en knippa dill toppa potatisen och en underbar doft sprids.

Just nu trängs minnena från underbara stunder – så mycket här och nu som det bara går – alla sinnen har varit öppna och fångat ”undret” att få leva nära och i samklang med naturen. Då är det också bara solen som skiner, underbara sommardagarna, glädjen och festen tillsammans och tillsammans med en gryta nykokt potatis, smör, salt och öl.

Allt bara känns så bra, så enkelt, precis så som när livet känns som bäst 😉

Sorten som nu håller på att få fina groddar inför sättningen heter Arrow. Den ska enligt försäljaren vara mycket tidig, vilket känns helt rätt just nu, när det fortfarande fryser om nätterna och tjälen inte har gått ur jorden. Den första maj kryper närmare och närmare, kommer vi att kunna sätta potatisen då?

En av Jannes drömmar sätts i verket tillsammans med våra kära grannar, att odla tillsammans, fascineras och beundra naturens rikedom tillsammans, samtidigt som ”rolighetsfaktorn” tonar in bakgrundsmusiken, livet här och nu i lugn och ro ;-).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s