”Wiki”

Affirmation

Utdrag från wikipedia

Affirmation (av latin affirmatio, ’försäkran’) är i nyandliga rörelser positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation. Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation. I extrema åskådningar tros affirmationer till och med kunna göra människor rika.

Exempel på en affirmation
Jag, Karl, är lycklig och tillfredsställd med mig själv. Jag har ett kärleksfullt och harmoniskt förhållande med Pamela. Vi är lyckliga med varandra och känner oss trygga i vår relation. Vi känner verkligen att vi älskar varandra. Allt detta sker genom den plan som livet har för oss båda och allt är för vårt eget bästa.

Andning – Praniska kroppen – Pranayana

Pranayama är i grunden den yogiska vetenskap som handlar om att genom andning kontrollera flödet av prana. Yogan säger att när du kontrollerar detta flöde kontrollerar du, både fysiskt och mentalt flödet av energi i universum, samtidigt som du på ett praktiskt plan kontrollerar din kropp och ditt sinne.  Hela Artikeln från Intitutet för medisinsk yoga

.

De fem elementen (wu xing)

De fem elementen (五行 pinyin: wu xing) är i kinesisk filosofi de fem grundelement varav den synliga verkligheten är uppbyggd: träeldjordmetall och vatten. Tanken om de fem elementen går tillbaka till Zhoudynastin och blev viktig framför allt inom daoismmedicin och alkemi…. fortsätt läsa artikel i wikipedia ….

Fengshui

Fengshui eller feng shuifeng shuei (kinesiska: 風水, ”vind och vatten”, pinyin: fengshui eller fēng shuǐ; uttalat /ˌfʌŋˈʃweɪ/), även kallat geomantik är en gammal, ursprungligenkinesisk pseudovetenskap som handlar om hur människor, djur och växter påverkas av naturen…. fortsätt läsa artikel i wikipedia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s